divendres, 2 de maig del 2014

la ingorància en el nostre món

Aquest post va dedicat al llibre:



Gonçal Mayos y Antoni Brey (eds.) (2011). La sociedad de la ignorancia. Barcelona. Ed. Península. (Col. Atalaya 417)

Els nous avenços telemàtics actuals, juntament amb la ràpida connexió a internet i la consequent difuscio infinita de coneixements, possibiliten una gran interactivitat, productivitat i creativitat que permet una proliferació a nivell exponencial de nova informació, que passa de ser un patrimoni individual a quelcom col·lectiu. 

Aquesta creixent tecnologia, juntament amb la organització en xarxa fa que es produeixi una gran difusió de continguts que fa que la nostra societat del coneixement creixi de manera exponencial.

El que em fascina d'aquest problema, en aquest cas, es que nosaltres no podem mantenir aquest ritme. Hem creat quelcom molt superior al que nosaltres podem assimilar. Tal i com Mayos i Brey indiquen al seu llibre:

“aquest creixement supera les capacitats biològiques i genètiques de la humanitat. “

Irònicament, nosaltres com a persones creadores de tot això, estem limitats biològicament per mantenir un nivell suficient per assimilar tota la informació, cosa que ens condemna a la IGNORÀNCIA.

Això pot portar consequencies un xic contraproduents. Per exemple, som testimonis de la capacitat del poder del control a nivell global i de la societat de la ignorancia, que s'aconsegueix graàcies a la manipulació de les masses imitjançant la sobreinformació. Això pot fer que es crein móns desconectats ideologicament i contradictoris, cosa que provoca una situació d'incertesa global.
 
Oi que aquesta gran crítica a la nostra societat és fantàstica?


Podeu trobar més informació aquí, a la web de Gonçal Mayos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada