dimecres, 28 de maig del 2014

readme.html


Heath Bunting és un artista britànic, nascut a Bristol al 1966. Bunting és el creador de irational.org. El seu treball està basat en la creació de sistemes que modifiquen la comunicació o els sistemes socials. En altres paraules, ell tracta d’explorar la línia fina entre l’espai físic i la xarxa.
A readme.html, Baunting intenta analitzar el que per ell és l’internet: visibilitat vs invisibilitat. A readme.html, Bunting crea una obra d’art a través de diferents enllaços disseminats per una xarxa. Es tracta d’un article que conté totes les seves paraules subratllades com a hipertext i que s’enllacen a dominis corporatius (uns 800 enllaços que no són obra d’ell, sinó que ell només intervé en la recerca i la selecció, cosa que fa que el procés de creació sigui una mica ambigua). 

Per Baunting, la visibilitat és un tema molt important, ja que a la cultura d’internet, amb temes de privadesa, búsqueda, etc., la visibilitat té un paper primordial. Així doncs, amb readme.html, quan cliques un hipertext, la paraula grisa es transforma en negre. Si obres tots els hiperenllaços, les úniques paraules que queden en gris són les paraules que descriuen la identitat de Baunting: mantenir-se invisible. 

D’aquesta manera, Baunting satiritza la comercialització a la vegada que es resisteix a ella. Tota una gran obra d’art.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada